Het Tulpboek

Bijzonder boek met grote historische waarde

Klant: Uitgeverij Poldervondsten / Collectie Six

Dienst: Print

Voor Jonkheer Jan Six van Hillegom, bekend van de Collectie Six, hebben wij met trots de productie over het zeer unieke Tulpboek, met 104 pagina’s handgeschilderde Tulpen, mogen uitvoeren.

In de 17e eeuw was er sprake van een heuse Tulpenmanie waarbij men voor de beroemdste Tulp “Semper Augustus” het hoogste bedrag van 6.000 gulden betaalde. (Een omgerekende huidige waarde van 1,4 miljoen Euro!). Het Tulpboek toont verder prijzen oplopend van 50 tot 3.000 gulden. Na dit hoogtepunt op 5 februari 1637 kelderde de prijs gigantisch naar vrijwel geen waarde voor een tulpenbol, zoals vandaag de dag het geval is. De keldering van de Bitcoin is daar dus nog niets bij vergeleken, zoals o.a beschreven in dit artikel van ABN Financial Focus.

“De familie Six doet er alles aan om het oorspronkelijke boek te behouden voor het cultureel erfgoed van Nederland”. “Dit boek hoort in Nederland thuis, het is onderdeel van onze cultuur” aldus Jonkheer Six.

Voor deze productie is speciaal papier gebruikt en zijn lithografisch de beelden zo aangepast dat het doorschijnen van de tekeningen op de weerzijde is zoals bij het originele Tulpboek.

Lees het exclusieve verhaal van de Telegraaf over het Tulpboek.

Ons werk